Nemzetközi labdarúgás

„Olyan, mintha már 10 éve itt lenne” – újabb dicséret Bellinghamnek

Lehet, hogy játékosként nem sokan emlékeznek Aitor Karankára, de a Real Madrid korábbi segédedzőjeként a Mourinho korszakból biztosan felismerik.

Az egykori spanyol védő öt évet töltött a fehér mezben a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején. Még ott volt, amikor Florentino Perez átvette a madridiak irányítását, és elkezdte összeállítani a "Galaktikusok" csapatát olyanokkal, mint Zinedine Zidane és Luis Figo.

Karanka szerint Jude Bellingham mindkettőjüket felülmúlta az első hónapokban a Realban. Emlékeztetőül, az angol válogatott játékos az első 14 mérkőzésén 13 gólt szerzett.

"Nem volt bennem semmilyen meglepetés vagy kétség, de talán az egyik meglepetés az, hogy milyen gyorsan csinálta mindezt. Játszottam Figóval és Zidane-nal, és még nekik is időbe telt, mire eljutottak erre a szintre. Emlékszem, amikor Zizou ide érkezett, az első egy-két hónapban még nem volt olyan jó, mint a Juventusnál vagy később."

"De Jude a személyiségével és karakterével olyan, mintha már 10 éve itt lenne. Amikor én itt játszottam, voltak top játékosok, de mindannyian idősebbek voltak. Az egyetlen, aki eszembe jut, Raul, aki 18 vagy 19 évesen kezdett játszani, de ha olyan fiatal vagy, mint Jude, nehéz találni bárkit, aki olyan sikeres volt, mint ő” – értékelt a volt Real Madrid játékos.

Jude Bellingham jelenleg egy kisebb sérülés után készül visszatérni arra a szintre, ahol eddig játszott a Real Madridban.

Borítókép: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images