Az előzetes sajtóértesüléseknek megfelelően Nuri Sahin váltja Edin Terzicet a Borussia Dortmund padján. A fiatal német edző csütörtökön emocionális üzenetben búcsúzott a Dortmundtól, és már akkor sejteni lehetett, hogy a csapatnál másodedzőként dolgozó, korábbi játékos, Nuri Sahin veheti át a helyét.

Péntek délután Fabrizio Romano és a Dortmund is hivatalos oldalán jelentette a hírt, miszerint a korábbi török válogatott labdarúgó már alá is írta 2027 júniusáig szóló szerződését a friss BL ezüstérmesnél.
 

— Borussia Dortmund (@BVB) June 14, 2024

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Borussia Dortmund edzője lehetek. Szeretném megköszönni a klubvezetésnek, hogy hisznek bennem. Nagyon várom már a kihívást, és az első naptól kezdve a mindent bele fogok adni, hogy kimaxoljuk a lehetőségeinket.” – mondta Sahin.

Nuri Sahin korábban két időszakban is erősítette Dortmundot, több, mint 250 mérkőzésen pályára lépett a csapatban, 2011-ben pedig Német-bajnokságot nyert.

Sebastian Kehl sportigazgató így nyilatkozott:

„A BL-döntő elérésébe Sahin is sokat segített. Korábbi tapasztalata miatt tudja, hogy működik a BVB, és hogy lehet sikeres. A jó vezetői képességének és szakértelmének köszönhetően jó kapcsolatot ápol a csapattal is, de tudja, miben kell még fejlődnie. Teljes vállszélességgel mellette állunk.” – mondta Kehl.

(Borítókép: X)