Forma-1 / Motorsport

Norris szerint nyolc versenyző küzd majd a győzelemért a Spanyol Nagydíjon

Lando Norris úgy gondolja, hogy akár nyolc autó is versenyben lehet a futamgyőzelemért a Spanyol Nagydíjon.

Norris a rajtnál rögtön az élen maradhat, miután szombaton megszerezte pályafutása második pole pozícióját.

A McLaren versenyzője mindössze két századmásodperccel előzte meg Max Verstappent a Q3 utolsó próbálkozásai során.

Miközben F1-es pályafutása második futamgyőzelmére hajt, Norris úgy érzi, a McLaren, a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes táborából bármelyik versenyzőnek van esélye a dobogó legfelső fokára állni.

"Nincsenek aggodalmaim, izgatott vagyok. Hosszú az út az 1-es kanyarig" – mondta Norris a médiának, többek között a RacingNews365-nek.

"Valószínűleg ez az egyik olyan hely, ahonnan nem szeretnél a pole-ból indulni, de ez egy lehetőség számunkra, hogy kimenjünk és megpróbáljuk megnyerni a versenyt. Nem csináltunk sok hosszú etapot. Csináltunk egy keveset, és azt hiszem, közel voltunk hozzá, mint mindig" – folytatta.

"Azt hiszem, a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari között nyolc olyan autó van, amelyik valószínűleg a pole pozícióba kerülhetett volna, és esélyes lehetett volna a futam megnyerésére. Szóval arról van szó, hogy a mai naphoz hasonlóan a lehető legkevesebb hibát kövessük el, és csak próbáljunk meg egy újabb jó versenyt teljesíteni, ahogyan azt általában tesszük" – tekintett előre Norris.

Mivel tudta, hogy a legapróbb különbségek fognak dönteni a végén, így Norris elmondta, hogy kénytelen volt "tökös tempót diktálni", hogy legyőzze a háromszoros világbajnokot az időmérő legvégén.

Borítókép: XPB Images