Forma-1 / Motorsport

Norris lehiggadt: Nem hiszem, hogy Maxnak bocsánatot kellett volna kérnie

Kép forrása: Tóth Zsombor/Sport365

Lando Norris visszavonta a Max Verstappennel való ausztriai összecsapása után tett megjegyzéseit, és ragaszkodott hozzá, hogy a Red Bull versenyzőjének nem kell bocsánatot kérnie.

A bajnokság két legjobb versenyzője a 64. körben Ausztriában a 3-as kanyarban ütközött össze, miközben a futamgyőzelemért csatáztak, és mivel Verstappen úgy tűnt, hogy fékezés közben kifelé mozgott, hogy minél jobban kiszorítsa Norrist, ezért végül összeértek.

Az érintkezés miatt mindkét pilóta defektet kapott, Norris nem sokkal később feladta a versenyt, Verstappen pedig a boxkiállás után az ötödik helyet szerezte meg, de 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott a szuperlicenszére, miután a stewardok hibásnak ítélték.

A futam után Norris „vakmerőnek, kétségbeesettnek és agresszívnek” nevezte Verstappen húzását, viszont a Brit Nagydíj előtt a két versenyző megbeszélést folytatott, hogy tisztázzák a helyzetet.

A megbeszélések után a McLaren pilótája, Norris a közvetlenül az eset után tett megjegyzései közül néhányat „szánalmas” a baleset okozta „érzelmeknek” tulajdonított.

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy bocsánatot kellett volna kérnie, azt hiszem, néhány dolog, amit a verseny után a médiának mondtam, csak azért volt, mert akkor frusztrált voltam” – mondta Norris a RacingNews365-nek.

„Sok volt bennem az adrenalin, sok az érzelem, és valószínűleg mondtam néhány dolgot, amiben nem feltétlenül hittem, kemény volt tőlem. Elég szánalmas incidens volt az, ami mindkettőnk versenyének véget vetett, nem volt nyilvánvaló érintkezés, valószínűleg az egyik legkisebb érintkezés volt, ami csak lehetett, de elég szörnyű következménye volt mindkettőnk számára, különösen nekem” – folytatta.

„Nem kell bocsánatot kérnie, és nem is várom el tőle, mivel nem hiszem, hogy elnézést kellene kérnie. Jó versenyzés volt, és talán nagyon közel volt a határhoz, de megbeszéltük a dolgot, és mindketten boldogok vagyunk, hogy újra versenyezhetünk” – zárta gondolatait a McLaren versenyzője.