Forma-1 / Motorsport

Norris bosszankodik az elúszott hazai rajtelsőség miatt

Kép forrása: Tóth Zsombor/Sport365

Lando Norris a Q3 végén elkövetett "kis hibáját" sajnálja, ami miatt végül nem volt esélye megszerezni a pole pozíciót a Brit Nagydíj időmérőjén.

A Mercedes párosa, George Russell és Lewis Hamilton osztozik majd az első soron. Norris mögéjük került, így az 1968-as Dél-Afrikai Nagydíj óta először fordul elő, hogy három brit versenyző indulhat az első három helyről.

Az első Q3-as körök után Norris a második helyen találta magát. Mindössze 0,006 másodperccel maradt le az ideiglenes pole pozíciót megszerző Russell mögött. Hamilton pedig a harmadik volt, de a hétszeres világbajnok átugrotta Norrist, aki megszakította a körét.

Egy kisebb hiba a 3-as kanyarban volt a felelős a megszakításért, de Norris továbbra is magabiztos, hogy felveheti a harcot honfitársaival a versenyen.

„Örülök a harmadik helynek, három brit van az első háromban, ez elég király” – mondta Norris.

„Jó körök voltak George-tól és Lewistól, kiváló munkát végeztek, és egy kis hiba a végén az én részemről, de a harmadik hely még mindig jó” – jelentette ki a McLaren versenyzője.

Russell lett a kilencedik brit pilóta, aki rajtelsőséget szerzett a Brit Nagydíjon.

Annak ellenére, hogy Russell és Hamilton mögül rajtol, Norris továbbra is bízik abban, hogy felveheti a harcot az Ezüstnyilakkal.