Nemzetközi labdarúgás

Nincs meglepetés: Fonseca lett az AC Milan új vezetőedzője

Az AC Milan csütörtökön hivatalosan is megerősítette Paulo Fonseca kinevezését a csapat vezetőedzőjének, aki Stefano Piolitól veszi át a gárda irányítását. Az új vezetőedző 2027 júniusáig tartó szerződést írt alá.

A feladata az lesz, hogy megpróbálja csökkenteni a lemaradást a rivális Interrel szemben, amely 20. bajnoki címét szerezte az idén.

A hivatalos kinevezéssel egy napon Zlatan Ibrahimovic online sajtótájékoztatón bemutatta az új Milan projektet is.

A következő lépés a csapat megerősítése, a versenyképesebbé válás. Trófeákat akarunk nyerni Olaszországban és Európában, mert mi vagyunk a Milan. Az ambíciónk az, hogy minden évben a trófeákért harcoljunk. A Milan nem csak nyer, hanem történelmet ír. Aki csatlakozik a Milanhoz, annak ugyanilyen ambícióval kell rendelkeznie. Aki már a Milannál van, és nem így gondolkodik, annak nem lesz helye itt. Nem vagyunk elégedettek az elmúlt szezonnal, ebben egyetértünk a rajongókkal.”

Ibrahimovic beszélt Fonseca kinevezéséről is, akit a szurkolók nagy része kétkedéssel fogad.

„Ő egy átgondolt választás volt. Azt akarjuk, hogy a Milan domináns futballt tudjon játszani. Tanulmányoztuk, hogyan vezeti a csapatait, hogyan készíti elő a meccseket. Öt év után valami újra volt szükségünk. Fonseca a megfelelő ember, nagyon hiszünk benne.Amikor úgy döntöttünk, hogy elbúcsúzunk Piolitól, beszéltünk a Fonsecával. Minden nap beszélünk és megosztjuk a stratégiát. Megvannak a kívánságai. De nekünk is. Hiszen van egy nagyon fontos U23-as projektünk is, amelyet az első csapathoz szeretnénk kötni és a Fonseca olyan valaki, aki lehetőséget és felelősséget tud adni a fiatal játékosoknak."

A MILAN vezetői is tudják, hogy az új szisztéma és az új ezdő még nem lesz elég a megújuláshoz.: 

"Ha zseniális edződ van, és gyenge a csapatod, akkor egyszer, talán kétszer is csodát érhetsz el… De mi szeretnénk a lehető legjobb körülmények közé hozni az edzőt."

Vagyis nagy változások elé néz a Milan a következő szezonban, ez már kijelenthető.

(Fotó: futball-italia)