Pénteken a hajnali órákban megkezdődik az NFL 9. fordulója egy Miami Dolphins-Cincinnatti Bengals mérkőzéssel. Az AFC északi csoportját vezető bengáli tigrisek mindenképpen nehéz ellenlábasai lesznek a konferencia keleti négyesében szereplő delfineknek. A forma mindenképpen a vendégek diadalát jósolja, de egy meccsre bárki feltámadhat, főleg a nehéz sorsolás után belekezdő Miami. 

""

Az AFC East kirakatcsapata, a New England Patriots hazai pályán, Foxborough-ban lép a zöld műfűre a hétközben Meskó Zoltántól megváló Pittsburgh Steelers ellen. Ben Roethlisbergerék múlt vasárnap az Oakland Raiders csapata ellen szenvedtek három pontos vereséget, folytatva az idei gyenge szezonjukat, amely alatt csak két győzelmet sikerült összegyűjteniük. 

Tom Brady-ék pozitív előjelekkel várják az acélosokat, ugyanis legutóbb a Miami Dolphins ellen remek zárónegyedüknek köszönhetően szerezték meg az újabb diadalt. Boston mellett mindenképp a hazafiak az esélyesei a mérkőzésnek, főleg ha Rob Gronkowski ismét a sérülése előtt megszokott játékát hozza.

""

Az eddig veretlen Kansas City Chiefs Buffalóban teszi tiszteletét. A Bills az AFC keleti csoportjának sereghajtója. Ha itt szakadna meg a főnökök nagy sorozata, az mindenképpen a legnagyobb meglepetések kategóriájába tartozna.

Könnyű dolga lesz az idény egyik meglepetéscsapatának, a Seattle Seahawks-nak, amely otthonában fogadja az eddig még győzelem nélkül álló Tampa Bay Buccaneers-t. Nem valószínű, hogy a floridai gárda a hétvégén gyűjti be az első skalpot.

""

Az elmúlt hetekben gyengébb formában szereplő Philadelphia Eagles Oaklandben igyekszik visszatérni a győzelmi útra, amely az elmúlt két NFC East rangadón nem jött össze a sasoknak, hiszen a New York Giants és a Dallas Cowboys ellen is rosszul muzsikált a vörös zónában a zöldek támadóegysége. A fosztogatók egy Pittsburgh elleni sikerrel hangoltak a Philly ellen. A vendégeknek jó hír lehet, hogy talán már visszatérhet az elsőszámú irányító, Michael Vick. 

""

Visszatér Clevelandbe a Baltimore Ravens! A forduló legjobban várt mérkőzésének mindenképpen az AFC North örök rivalizálása ígérkezik. Baltimore városának futballszurkolói és a barnák között, mivel a Colts 1984-es Indianapolisba való költözése után a Cleveland Browns nyújtott segítséget a megárvult fanatikusoknak.

Azonban 1995-ben pont a Cleveland Browns tulajdonosa követte el azt, amit 84-ben a Colts tulajdonosa, John Irsay, vagyis átköltöztette a franchise-t. Bár az ohióiak visszakapták csapatukat, a gyűlölet megmaradt a szurkolók között. A háború vasárnap este folytatódik a hollók és a barnák között.

""

A hétfő esti rangadó mi lenne más, mint az NFL legeslegnagyobb rivalizálása, a legendás Packers-Bears. Felemásan szerepelnek a csapatok az NFC északi négyesében, mindketten három vereséggel állnak, azonban a Packers több lejátszott mérkőzéssel vezeti a csoportot a harmadik Chicago mögött. Ez az a mérkőzés, amelyen nem szabad nézni a statisztikákat, ki milyen formában van, hiszen mint minden derbin, minden megtörténhet és annak az ellenkezője is.

AMERIKAI FUTBALL
NFL-Alapszakasz, 9. forduló:
2013. november 1., péntek
Miami Dolphins – Cincinnatti Bengals 1:25 (SPORT TV)
2013. november 3., vasárnap
Buffalo Bills – Kansas City Chiefs 19:00
Carolina Panthers – Atlanta Falcons 19:00
Dallas Cowboys – Minnesota Vikings 19:00
New York Jets – New Orleans Saints 19:00
St. Louis Rams – Tennessee Titans 19:00
Washington Redskins – San Diego Chargers 19:00
Oakland Raiders – Philadelphia Eagles 22:05
Seattle Seahawks – Tampa Bay Buccaneers 22:05
Cleveland Browns – Baltimore Ravens 22:25
New England Patriots – Pittsburgh Steelers 22:25 (SPORT TV)
2013. november 4., hétfő
Houston Texans – Indianapolis Colts 2:30
2013. november 5., kedd
Green Bay Packers – Chicago Bears 2:40 (SPORT TV)
szabadnapos: Arizona Cardinals, Denver Broncos, Detroit Lions, Jacksonville Jaguars, New York Giants, San Francisco 49ers