Modric már másként vélekedik a Ronaldo-Messi kérdésről

A vb elődöntője is hatást gyakorolt rá.


Luka Modric megváltoztatta a Messiről alkotott véleményét a világbajnoki elődöntőt követően.

A futball világában évek óta lázban tartja az embereket a kérdés, hogy vajon Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi-e a jobb játékos. A témában rendszeresen szólalnak meg szakértők, újságírók, szurkolók, jelenlegi és egykor játékosok.

Bár sokan kifejtik véleményüket a kérdésben, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a szurkolók gyakrabban húznak a kedvenc csapatukat képviselő labdarúgó felé, és bizony a játékosok is gyakrabban választják csapattársukat. Ez volt a helyzet Luka Mordiccsal is, aki 2018-ban tette le voksát az ügyben, akkor, amikor a Real Madrid tagjaként még Cristiano Ronaldo társa volt.

„Mindkettő. Mindketten nagyszerű labdarúgók. Attól függ, hogy melyik játékosban szereted ezt vagy azt. Nem szeretem összehasonlítani őket. Számunkra, a Real Madridnál Cristiano a legjobb”
– mondta akkor, ám a 2022-es világbajnokság elődöntője után már úgy fogalmazott, Messi a valaha volt legjobb.

„Remélhetőleg (Messi) megnyeri ezt a világbajnokságot, ő a történelem legjobb játékosa, és megérdemli. Nagyszerűen játszik a világbajnokságon, minden meccsen megmutatja minőségét és nagyszerűségét”
– jelentette ki azt követően, hogy csapata vereséget szenvedett Argentínától.

Bár a kérdésre valószínűleg sosem kapunk választ, könnyen lehet, hogy a mérleg nyelve Messi oldalára billen majd, ha az argentinnak sikerül világbajnoki címre vezetnie csapatát.

Borítókép: Alex Caparros/Getty Images

Videók