Macron el akarja vinni Benzemát és a többi sérült játékost a döntőre

A francia elnök nem akar egyedül utazni Katarba.


Karim Benzema meghívást kapott a 2022-es világbajnokság döntőjére – jelentette be csütörtökön a MARCA.

Didier Deschamps a Marokkó elleni győzelem után a sajtószobában hűvös választ adott, amikor megkérdezték tőle, hogy Karimnak van-e esélye visszatérni, akár a lelátón, akár játszani, ha felépül. "Következő kérdés" - válaszolta egyszerűen. A darabkák egy kicsit jobban összeillenek az RTL által adott hír alapján, amely azt állítja, hogy az ötlet magától Emmanuel Macron francia elnöktől származik, aki a minap már ott volt az elődöntőn, és bejelentette, hogy jelen lesz a vasárnapi, Argentína elleni döntőn a Lusail stadionban.

Macron ötlete szerint nem csak Benzemát, hanem a Katarban tartózkodó vagy sérülés miatt kimaradó játékosok, például Paul Pogba vagy N'Golo Kante csoportot is vinné. A francia sportminiszter, Amelie Oudea-Castera az, aki ezt az RTL-nek megerősítette.

„Tudom, hogy ezt szeretné, és tanulmányozzuk ennek lehetőségét. Meglátjuk, lehetséges-e.”

A helyzet az, hogy Benzema esete nem nagyon hasonlít a többiekére. Kezdjük azzal, hogy nem sérült, ahogyan azt csütörtök délelőtt Madridban láthattuk, ahol a csatár a Leganés ellen játszott a barátságos mérkőzésen.

Ahogy arról a MARCA a héten beszámolt, a november 19-én megsérült csatárt Deschamps kizárta a keretből, amikor az edző úgy ítélte meg, hogy nem fog időben felépülni. Karim felépülése azonban megmutatta, hogy az FFF által meghatározott határidők nem feleltek meg a sérülés mértékének, és ennek bizonyítéka volt az a Leganés elleni barátságos mérkőzés. Benzema katari jelenléte tehát a levegőben lóg, Az ő elképzelése az volt, hogy nem vesz részt, bár meglátjuk, hogy a francia elnök mennyire tud meggyőző lenni. Ha Kylian Mbappét meg tudta győzni, hogy maradjon a PSG-nél, akkor ezt miért ne?

Akár megy Benzema Katarba, akár nem, a Real Madrid támadója papíron világbajnok lesz, mert nem pótolta senki.

Borítókép: Antonio Villalba/Real Madrid a Getty Images

Videók