Karim Benzema nélkül jobb a légkör a francia válogatottban

Giroud és Mbappé is nagyobb szerepet kaphat így.


A francia válogatottnak Karim Benzema nélkül kell megvédenie világbajnoki címét. A L'Equipe című napilap szerint Benzema hiánya úgy tűnik, megkönnyebbülést jelent néhány francia játékos számára.

A mennyből a pokolba. Ez jól jellemzi Benzema lelkiállapotát, akit a két hónappal ezelőtti Aranylabda győzelem után sérülések és rossz hírek sora ért. Arról álmodozott, hogy 2014 után másodszor is ott lehet a világbajnokságon, de közvetlenül a rajt előtt izomszakadás miatt kénytelen volt visszarepülni Madridba. A francia csapatnak tehát nélkülöznie kell egy fantasztikus formában lévő csatárt, és így kell győzedelmeskedniük Katarban, de a L'Equipe szerint ezzel nincs is nagy gondjuk. A lap újságírói azt állítják, hogy Didier Deschamps csapata nem hogy rosszabb, hanem a sokkal jobb a légkör, mióta a madridi támadó távozott.

Benzema távozása óta a szállodában a légkör könnyedebbnek tűnik és nincs több belső vita.

„Az Aranylabda győztes hiánya nagy csapás, de más szemszögből is meg lehet nézni: megkönnyíti az edző, Didier Deschamps választásait, lehetővé tette Giroud számára, hogy beállítsa Thierry Henry rekordját, és a támadásban a felelősséget újra Kylian Mbappéra összpontosítja, aki ezt imádja” – írta cikkében a L'Equipe újságírója.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók