Kanada már csak egy karnyújtásnyira van a foci-vb-től

Az alakulat egy mérkőzést sem vesztett el a tizenegyből.


A kijutást érő első három helyen álló csapat - Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó - egyformán győzött a szerdai 11. fordulóban a katari labdarúgó-világbajnokság észak- és közép-amerikai selejtezőjében.

Az éllovas Kanada Salvador otthonában diadalmaskodott, míg az azonos ponttal álló Egyesült Államok és Mexikó otthon gyűjtötte be a három pontot a sereghajtó Honduras, illetve Panama ellen.

Kanada eddig mind a 11 meccsén veretlen maradt ebben a szakaszban, s már csak karnyújtásnyira van attól, hogy 1986 után - amikor a magyarokkal szerepelt azonos csoportban - ismét ott lehessen a vb-n.

A CONCACAF-zóna selejtezősorozatának utolsó, harmadik szakaszában már csak nyolc csapat szerepel, közülük az első három jut ki az év végén sorra kerülő katari vb-re, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik majd. A küzdelemből még három kör van hátra, ezeket március végén rendezik.

Eredmények, 11. forduló:

Egyesült Államok-Honduras 3-0 (2-0)
Mexikó-Panama 1-0 (0-0)
Jamaica-Costa Rica 0-1 (0-0)
Salvador-Kanada 0-2 (0-0)

Az állás: 1. Kanada 25 pont, 2. Egyesült Államok 21 (16-7), 3. Mexikó 21 (14-8), 4. Panama 17, 5. Costa Rica 16, 6. Salvador 9, 7. Jamaica 7, 8. Honduras 3

Borítókép: Twitter.com/Canada soccer

Videók