Eto'o merész jóslatot tett a vb-döntővel kapcsolatban

Elárulta, szerinte kik jutnak majd a fináléba.


Samuel Eto'o szerint Kamerun emelheti majd magasba a világbajnoki trófeát a katari tornán.

A Barcelona, az Inter és a Chelsea korábbi játékosa 17 évig játszott a kameruni válogatott színeiben, amellyel négyszer vett részt világbajnokságon. Eto’o aktív pályafutása végével sem távolodott el a focipályáktól, tavaly ősszel megválasztották a kameruni labdarúgó-szövetség elnökének.
Az egykori játékos a katari világbajnokság közeledtével elárulta, szerinte idén a szenegáli csapat okozza majd a legnagyobb meglepetést a tornán.

„Afrikában mindig is megvolt a lehetőség egy sikeres világbajnoksára, de eddig nem mindig mutattuk a legjobb arcunkat"
- mondta Eto'o.

"Az évek során az afrikai csapatok egyre több tapasztalatra tettek szert, és úgy gondolom, hogy készen állnak arra, hogy ne csak részt vegyenek egy világbajnokságon, hanem meg is nyerjék azt.”

Eto'o szerint a marokkói csapat Portugáliát, Spanyolországot és Franciaországot legyőzve bejut a döntőbe, miközben Kamerun Belgiumot és Szenegált maga mögé utasítva lesz finálés.

„Kamerun megnyeri a világbajnokság döntőjét Marokkó ellen."


Eto'o arra kérte Kamerunt, hogy merítsen erőt korábbi csapatától, az Interből, amely 2010-ben dacolva az esélyekkel legyőzte a Bayern Münchent, és Bajnokok Ligáját nyert.

„Nem értem, miért ne nyerhetnénk” – mondta a FIFA -nak.

„Úgy gondolom, hogy a világbajnokság megnyeréséhez nem kell szörnyetegnek lenni, csak jó felkészültségre, erős mentalitásra és egy csipetnyi őrületre van szükség.”


„Mindig az Intert emlegetem példaként. A 2009/2010-es szezon elején senki sem gondolta, hogy megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját, de Mourinho valami őrültséget csinált egy csapat emberrel és harcossal” – tette hozzá.

Borítókép: Giuseppe Bellini/Getty Images

Videók