Eto'o bocsánatot kért, rajongói azonban nincsenek lenyűgőzve

Az egykori játékost sokan kritizálték a közleménye miatt.


Samuel Eto'o elnézést kért, amiért megtámadta az egyik szurkolót a Brazília-Dél-Korea mérkőzés után.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a kameruniak legendás játékosa, Samuel Eto’o nekirontott egy szurkolónak a brazilok nyolcaddöntős mérkőzését követően. Az esetről készült felvétel gyorsan bejárta a világot, így nem sokkal később Eto’o is reagált a történtekre.

„December 5-én, a Brazília–Dél-Korea mérkőzés után heves összetűzésbe kerültem volt egy olyan személlyel, aki valószínűleg egy algériai szurkoló volt” – írta Eto'o Twitteren közzétett nyilatkozatában.

„Szeretnék bocsánatot kérni, amiért elvesztettem a türelmemet, és a személyiségemhez nem illő módon reagáltam. Elnézést kérek a nyilvánosságtól ezért a sajnálatos esetért. Ígérem, hogy továbbra is ellenállok az algériai szurkolók könyörtelen provokációjának és mindennapi zaklatásának.”

„Valójában, a március 29-i, blidai Kamerun–Algéria mérkőzés óta sértegetnek és csalással vádolnak úgy, hogy nincsenek bizonyítékaik. A világbajnokság alatt pedig az algériaik a kameruni szurkolókat zaklatták ugyan emiatt."

„Szeretném megemlíteni, hogy Algéria vereségének forgatókönyve kegyetlen volt, de tökéletesen összhangban volt a szabályokkal. Az Algériai Labdarúgó-szövetség által az illetékes labdarúgó-joghatóságokhoz benyújtott összes fellebbezést elutasították.”

„Ezért felszólítom az algériai hatóságokat és a szövetséget, hogy vállalják felelősségüket, hogy véget vessenek ennek az egészségtelen légkörnek, mielőtt egy komolyabb tragédia bekövetkezne. A szurkolóknak azt kívánom, hogy találják meg a békéjüket, és sikerüljön leküzdeniük a fájdalmas vereség okozta csalódást” – zárta szavait.


Bár Eto’o megpróbálta tisztázni a történteket, rajongóit egyáltalán nem nyűgözte le. Bejegyzése alatt számos olyan kommenttel illették ugyanis, amely szerint másra hárítja tettét, és valójában nem kért bocsánatot a sértettől.

Az eset kapcsán az a szurkoló is megszólalt, akire Eto’o rátámadt.

Mamouni a közösségi médiában tett közzé egy videót, melyben beszámolt arról, hogy az egykori játékos testi sértést követett el ellene és eltörte a kameráját, amik miatt feljelentést tett a rendőrségen.

 

Borítókép:

Videók