Eljárást kezdeményez a FIFA Salt Bae ellen

A világhírű séf a vb-döntőben kissé „túllépte hatáskörét”.


 A világbajnokság megnyerését követően a boldog argentinok a pályán hosszasan ünnepeltek. A szurkolók azonban arra lehettek figyelmesek, hogy az ünneplők között megjelent Salt Bae, a világhírű séf és étteremtulajdonos is.

Polgári nevén Nusret Gökce éttermeiben a világ legnagyobb sztárjai, sportolói fordulnak meg nap mint nap, ezekről pedig rendre fotókat és videókat is oszt meg.

A séf jó kapcsolatot ápol Gianni Infantinóval, a FIFA elnökével is, illetve több argentin labdarúgóval. Ennek következtében történhetett meg az, hogy Salt Bae az ünneplés során bejutott a játéktérre.

A séf az ünneplés során mindenáron készíteni akart egy képet Messivel, ám a szükségesnél kissé rámenősebb volt, legalábbis a legtöbb ember szerint. Salt Bae az örömmámor közepette karon ragadta Messit, hogy az megálljon neki egy képre.

Leo természetesen udvariasan odaállt a fotóhoz, de látszott, hogy szeretne távolságot tartani és csapattársaival, családjával ünnepelni. Az esetet követően a séf számos negatív kritikát kapott.

A Daily Mailre hivatkozva a Marca írt arról, hogy Salt Bae megsértette a FIFA szabályait, ugyanis a világbajnoki trófeát csak az emberek egy nagyon szűk csoportja érintheti meg, köztük a vb-győztesek, a FIFA-képviselők és államfők.

Salt Bae az esetet követően beszélt arról, hogy a döntő előtt együtt vacsorázott az argentin szövetség elnökével, ahol abban állapodtak meg, hogy ha megnyerik a vb-t, a Nusr-Et-ben költik majd el győzelmi vacsorájukat.

Fotó:  Dan Mullan/Getty Images

 

Videók