Döntött a FIFA: a lengyelek játék nélkül döntősök

Nem hívnak be másik csapatot az oroszok helyére.


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) júniusra halasztotta az ukrán válogatott vb-pótselejtezőjét, míg a lengyel csapat játék nélkül továbbjutott az elődöntőből az orosz együttes kizárása miatt.

A FIFA keddi döntésével elfogadta az ukrán szövetség halasztási kérelmét, amelyet múlt csütörtökön azért nyújtott be, mert Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

A szervezet egyúttal arról is döntött, hogy az invázió miatt kizárt orosz válogatott helyére nem lép másik csapat, így Lengyelország játék nélkül lép a pótselejtező egyik ágának döntőjébe.

A skót-ukrán párharcot március 24-én Glasgow-ban rendezték volna, az új időpontot pontosan nem jelölték meg, csak a hónapot. A mérkőzés győztese a Wales-Ausztria találkozó nyertesével találkozik a vb-részvételért. Utóbbi meccset a terveknek megfelelően március 24-én megrendezik, de a március 29-ére kiírt döntőt szintén júniusra halasztják.

A FIFA és az UEFA a háború kitörését követően eltiltotta a nemzetközi tornáktól és versenysorozatoktól az orosz futballklubokat és a válogatottat. Utóbbi így nem léphet pályára a vb-pótselejtezőn Lengyelország ellen. Az oroszok múlt csütörtökön fellebbeztek a szankciók ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), amelytől kedden azt kérték, hogy függessze fel az ítélet végrehajtását a végső döntés meghozataláig. A FIFA keddi döntésével a lengyelek rögtön a pótselejtező március 29-i döntőjébe jutottak, ahol a március 24-i svéd-cseh párharc továbbjutójával találkoznak.

A vb-t idén november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

Borítókép: Facebook.com/Łączy nas piłka

Videók