Deschamps lezárta a Benzema-kérdést

Ezzel ennyi?


Ha voltak is kétségek Karim Benzema esetleges jelenlétével kapcsolatban a világbajnoki döntőben, Didier Deschamps nem titkoltan eloszlatta őket.

Karim Benzema az első mérkőzés előtt elhagyta a francia edzőtábort. Ezt követően a Real Madrid játékosával kapcsolatos kérdésekre bosszankodva válaszolt Deschamps, aki ragaszkodott ahhoz, hogy az Argentína elleni döntőre azzal a 24 fős csapattal készül, amely a torna kezdete óta rendelkezésére áll.

„Látom, hogy folyton egyik újságírótól a másikhoz passzolják a kérdést. Nem fogok válaszolni. Voltak sérült játékosok, mint Karim Benzema, legutóbb Lucas Hernandez, és már tudják, hogy melyik 24 játékos áll a rendelkezésemre” - siránkozott a francia edző, amikor Benzemáról kérdezték.

Az izomproblémákkal küzdő Benzema még azelőtt elhagyta a francia edzőtábort, hogy csapata lejátszotta volna a nyitómeccset: később kiderült, hogy Deschamps kitette őt a tornáról. A madridi játékos pedig még a Leganés elleni barátságos mérkőzésen is játszott csütörtökön, már Madridban.

„A csapat itt van, nem aggódom a korábbi játékosok meghívói miatt, hogy ki van ott, ki nincs. Volt egy keretünk, és három játékost elveszítettünk menet közben: Nkunku, Karim és Lucas Hernandez. 24 játékosból álló csapatunk van, és ők azok, akik ebben az esetben is ott lesznek a döntőben” - mondta Deschamps, lezárva a témát.

Borítókép: Mohamed Farag/Getty Images Europe

Videók