„Benzema több tiszteletet érdemelt volna”

A francia válogatott és Benzema útjai valószínűleg végleg elváltak.


Karim Benzema távozása Franciaország 2022-es világbajnoki keretéből árnyékot vetett a tornán mutatott teljesítményükre. Didier Deschamps csapata végül a katari döntőben Argentína ellen maradt alul, így nem sikerült megvédeniük a világbajnoki címet.

A sorozatos döntőbe jutás ellenére sokan csalódottak voltak amiatt, ahogy Deschamps kezelte Benzema sérüléséből való felépülését. A veterán csatár mindössze néhány nappal az Ausztrália elleni, november 22-i torna nyitány előtt kénytelen volt elhagyni a csapatot. A Madridban intenzív rehabilitáción átesett játékos azonban a kieséses szakaszra már visszatérhetett volna, Deschamps azonban úgy döntött, hogy nem hívja vissza.

Benzema azóta úgy döntött, hogy visszavonul a válogatottságtól, és az RMC Sport újságírója, Daniel Riolo azt állította, hogy a helyzet katasztrófa volt Deschamps számára.

„Benzemának volt egy kisebb sérülése a világbajnokság előtt, de ismeri a testét, és ez bosszantott néhány embert. Arra kérték, hogy erőltesse az edzésen, amikor ő nem akarta, és újra megsérült. A legjobb 16 között a kispadon ülhetett volna, és a negyeddöntőre már teljesen bevethető volt. Benzema több tiszteletet érdemelt volna. Úgy bántak vele, mint egy idiótával, és kirúgták. Néhány játékos, köztük Lloris, Griezmann vagy Giroud nagyon i sörült Benzema távozásának, köztük igenis volt feszültség. Nem hiszem, hogy Deschamps szerette volna, ha Benzema visszakerül a francia válogatottba, mivel nehezen tudja kezelni a különböző egókat.”

Benzema valószínűleg nem tér vissza a francia válogatottba 2023-ban, mivel Deschamps csapata március 24-én, Hollandia ellen kezdi meg a felkészülést a 2024-es Európa-bajnoki selejtezősorozatra.

Borítókép: Maria Jimenez - Real Madrid/Real Madrid a Getty Images-en

Videók