Ancelotti segítségét kérte Tite, hogy a legjobbat hozhassa ki játékosából

A két szakember eszmecseréje is hozzájárult Vinicius mostani formájához.


A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Tite elárulta, nem félt segítséget kérni annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassa ki játékosából, Vinicius Juniorból.

A futballistákról szóló történetek nagytöbbsége nem lát napvilágot, azonban olyan is akad, amikor egy-egy a háttérben meghúzódó sztoriról lehull a lepel. Ez történt Vinicus Junior esetében is, akiről a brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite árult el egy titkot. A szakember a Marca-nak nyilatkozva mesélte el, hogy korábban felhívta a Real Madrid vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit, hogy tanácsot kérjen tőle Viniciussal kapcsolatban.

„Tanácsot kértem Ancelottitól annak kapcsán, hogy milyen taktikai jellemzőket használtak a Real Madridban, és mit tehetnék annak érdekében, hogy (Vinicius) úgy játsszon a válogatottban, mint ott” – mondta Tite az interjúban.

„Átbeszéltük azokat a támadó helyzeteket, amelyek kreatív szabadságot adnak neki. Ez egy gyönyörű alkotási folyamat, melyben két edző azért beszél egymással, mert mindketten a legjobbat akarják kihozni belőle (a játékosból).”

Vinicius válogatottbeli szereplését elnézve nagyon úgy tűnik, hogy Tite jól döntött, amikor Ancelotti segítségét kérte.

Borítókép: Manuel Reino Berengui/DeFodi Images a Getty Images

Videók