Áll a bál a vb sajtótájékoztatói körül: ezúttal Szenegál ellen vizsgálódnak

Újabb csapatot büntethet meg a FIFA.


A legfrissebb hírek szerint a FIFA vizsgálatot indít Szenegál ellen, mivel az említett válogatott megszegte a világbajnokság szabályzatát.

A világbajnokság A-csoportjának zárókörében Szenegál 2-1-re legyőzte Equadort ezzel biztosította helyét a legjobb 16 között. Aliou Cisse fiai ugyanakkor nem lehetnek felhőtlen boldogok, mivel a FIFA vizsgálatot indított csapatuk ellen.

A nemzetközi szövetség tornára kiadott szabályzatában szerepel egy pont, mely szerint a mérkőzéseket megelőző sajtótájékoztatón minden csapatból részt kell vennie a szövetségi kapitánynak és a válogatott egy kiválasztott játékosának. Ennek a kitételnek nem tettek a szenegáliak, mivel a médiaeseményen végül csak Cisse vett részt, aki egymaga próbálta 40 percig tartani a frontot az újságírókkal szemben.

A FIFA szerdán délelőtt megerősítette, hogy valóban vizsgálatot indított a csapat ellen.

„A FIFA Fegyelmi Bizottsága eljárást indított a Szenegáli Labdarúgó-szövetség ellen a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szabályzatának 44. cikkének, a média- és marketingszabályzat 2.7.2. cikkének és a csapatról szóló 8.5.3. cikkének esetleges megsértése miatt” – áll a FIFA közleményében, mely azt is kifejti, hogy az esetleges következményeket a csapat következő összecsapása előtt hozzák nyilvánosságra.

Nem a szenegáli az első csapat, aki megszegte a szabályzatot. Korábban a német válogatottnál döntöttek úgy, hogy a hosszú utazási idő miatt a játékosok nem vesznek részt az eseményen. Rájuk több, mint 4 millió forintnyi büntetést szabott ki a nemzetközi szövetség

Borítókép: Adam Pretty – FIFA/FIFA a Getty Images

Videók