A franciák a pontjukat akarják - panaszt tettek a FIFA-nál

Nem nyugszanak bele a vereségbe.


Franciaország arra készül, hogy panaszt tegyen a FIFA-nál, azt követően, hogy a Tunézia elleni meccsen a VAR-os felülvizsgálat után érvénytelenítették Antoine Griezmann találatát.

A franciák sokáig azt hitték, hogy Griezmann pontot mentett nekik a hosszabbítás nyolcadik, egyben utolsó percében, ám a gólörömöt dráma követte. Nem sokkal a gól után a játékvezető jelezte, hogy a VAR vizsgálja az esetet. A videózást követően les érvénytelenítették Griezmann találatát, így a mérkőzést 1-0-ra Tunézia nyerte.

Bár az eredmény nem befolyásolja a csoportban kialakult sorrendet, a franciák nem nyugszanak bele az eredménybe és panaszt nyújtanak be a FIFA-nak. A franciák arra alapozzák igazukat, hogy a játékvezető már lefújta a mérkőzést, mielőtt a VAR vizsgálódni kezdett volna, ez pedig nem lehetséges a világbajnokság szabályai szerint.

„Ha a játék leállt és újraindult, a játékvezető nem végezhet felülvizsgálatot, kivéve téves személyazonosság esetén vagy potenciális kiállítási vétség esetén, amely erőszakos magatartással, köpéssel, harapással vagy rendkívül sértő magatartással kapcsolatos” – áll a szabályzatban a The Athletic szerint.


A Francia Labdarúgó-szövetség kedd este kiadott egy közleményt az üggyel kapcsolatban, melyben ezt írja: Panaszt fogunk tenni, mivel véleményünk szerint Antoine Griezmann gólját jogtalanul érvénytelenítették. Ezt a panaszt a végső sípszót követő 24 órán belül kell benyújtanunk.”

A The Athletic, aki megkereste a FIFA-t azt állítja, hogy az francia szövetség nem részletezte, hogy a panaszt azért tették, mert szerintük nem volt les a gól előtt, vagy azért, mert a főállású sípszó után érvénytelenítették azt.

 

Borítókép: Visionhaus/Getty Images

Videók