Sallói Dániel nem sok esélyt lát arra, hogy elrajtol az új szezon

Az Egyesült Államokban tapasztalható járvány még nem csitult eléggé.


Sallói Dániel nem tartja reálisnak, hogy augusztus végén elindul az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) következő idénye.

A Sporting Kansas City magyar futballistája múlt pénteken csapatával a negyeddöntőben búcsúzott az MLS rendhagyó nyári tornáján, és ahogyan azt a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, arra jó volt ez a sorozat, hogy a hosszú kihagyás után kicsit visszaszokjanak. Hozzátette, a torna csoportmérkőzései beleszámítanak a következő idénybe, az ott megszerezhető kilenc pontból hatot gyűjtöttek, melynek köszönhetően vezetik a nyugati konferenciát.


Fotó: Abbie Parr/Getty Images

A 24 éves labdarúgó elmondta, a liga illetékeseitől kaptak egy tervezetet, mely szerint az új szezon augusztus 22-én, azaz három hét múlva rajtolna, azonban az Egyesült Államokban tapasztalható járvány miatt ennek megvalósulását jelenleg nem tartja reálisnak. Mint azt megjegyezte, a legnagyobb problémát véleménye szerint az okozná, hogy a nagy távolságok miatt a csapatok rengeteget utaznának.

Sallói Dániel elmondta, nagyon jól érzi magát az Egyesült Államokban, teljesen megszokta a környezetet, szerződése pedig 2022-ig szól. Hozzátette, bízik benne, hogy valamikor a magyar válogatottban is bemutatkozhat, és álma, hogy gólt szerezzen a nemzeti csapatban, hiszen ez esetben ő és édesapja, Sallói István lenne az első apa-fia gólszerző páros a címeres mezben.

Borítókép: Scott Winters/Icon Sportswire via Getty Images

Videók