Nem Messi és nem Suárez: ő az Inter Miami leggazdagabb játékosa

Az ecuadori futballista nem a labdarúgásból gazdagodott meg.


Hírességekből nincs hiány Miamiban, az Intert erősíti a Barcelona fénykorának több húzóembere, Lionel Messi, Jordi Alba és Luis Suarez is. Azonban érdekes módon nem ők a leggazdagabbak.

A játékosok pályafutásuk során számos trófeát és címet nyertek együtt és külön-külön is. Messi maga világbajnokságot, tíz LaLiga-diadalt, valamint nyolc Aranylabdát nyert, vagyonát pedig 650 millió dollárra becsülik.

Az argentin azonban nemcsak a világ leggazdagabb labdarúgója, hanem a leggazdagabb klubjátékos is. Pénzügyek tekintetében azonban sem Suarez, sem Busquets, sem Alba nem előzte meg őt.

A Daily Mail szerint a 23 éves Inter Miami-csatár Leonardo Campana több pénzzel rendelkezik. Az ecuadori 2022 óta játszik az Egyesült Államokban. Azonban nem futballból szedte meg magát, a csatár a családjának köszönheti a vagyonát.

Édesapja, Pablo Campana korábban profi teniszező volt. Szerepelt olimpián és a US Open harmadik fordulójában. Jelenleg a politikában találja meg a kiteljesedést. Campana 2017 és 2019 között kereskedelmi miniszter volt az ecuadori kormányban. Jelenleg egy fejlesztési cég tulajdonosa. A játékos nagymamája, Isabel Noboa szintén több vállalkozást vezet, többek között az ipari, kereskedelmi és turisztikai szektorban.

Campana rokonainak családi vállalkozásai magának a labdarúgónak a vagyonát is befolyásolják. Az összes cég értéke meghaladja az egymilliárd dollárt.

Az Inter Miami csütörtökön kezdi meg az MLS-szezont. Gerardo Martino csapata a Real Salt Lake ellen kezd. A következő fordulókban a Los Angeles Galaxy és az Orlando City ellen lépnek pályára.

Borítókép: Michael Miller/ISI Photos/Getty Images

Videók