Nagyon megszívta, amiért homofób sértéseket tett a meleg focistára

Mégis számos szurkoló úgy vélte, hogy a liga nem szankcionálta kellőképpen a 24 éves labdarúgót.


Az amerikai másodosztályban szereplő Phoenix Rising jamaikai labdarúgóját, Junior Flemmings-t hat meccsre eltiltották, miután homofób sértéseket tett a San Diego Loyal csapatának játékosára, Collin Martinra, aki korábban nyíltan felvállalta a melegségét. A szurkolók szerint azonban a büntetése nem volt elég erős.

Az USL kedden jelentette be Flemmings büntetését, amely az eltiltás mellett pénzbírságot is tartalmaz, míg a Phoenix Rising kijelentette, hogy fizetés nélküli szabadságra küldi a játékost a szerződésének lejártáig, az az november 30-ig.

A jamaicai sportolót azzal vádolták meg a mérkőzés után, hogy olyan sértő szlenges kifejezést tett Martinra, amelyet a nőies férfiakra szoktak mondani, de ezt természetesen a játékos tagadta.

A rajongók kiakadtak az eset után, és a Twitteren reagáltak Flemmings eltiltására.

"Megérdemelte. Abszolút lázadó magatartás és gondolkodás."

null

What he deserves. Absolutely revolting conduct and thinking.


Számos szurkoló úgy vélte, hogy a liga nem szankcionálta kellőképpen a 24 éves játékost.

"Fizetés nélküli szezonra kellett volna küldeni." - javasolta az egyik szurkoló, a hat meccses eltiltást pedig nevetségesen kevésnek találták az emberek.

null

Should have been banned for a season without pay.


Martint a mérkőzésen kiállították, mert reagált a sérelmekre, de a játékvezető utólag törölte a piros lapot. A középpályás elárulta, úgy érezte, mintha személyesen neki szólt volna a rágalom.

null

"I felt personally attacked."Collin Martin opens up about the events from last night's match. #SDvPHX pic.twitter.com/WPO4dOpYRJ


Flemmings az eltiltásának köszönhetően a 2020-as szezonban már biztosan nem léphet pályára. Az USL rájátszása szombaton kezdődik.

Forrás: rt.com

Kép: Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Videók