Miamiban mernek még nagyobbat álmodni

Lionel Messi további klasszis csapattársakat kaphat.


David Beckhamék amerikai klubja a jövőre készül. Novemberben Kínába utaznak két barátságos mérkőzésre, miközben már javában dolgoznak az átigazolásokon. Három potenciális csapattársat már meg is nevezett a sajtó.

1. Luis Suarez
Ha hinni lehet a jelentéseknek, akkor ez már szinte be is jelenthető. A következőket tudjuk biztosan: Luis Suarez a télen elhagyja a Gremiót. A klub megerősítette, hogy távozik, bár ellentmondásos módon, miután a csatár kondíciója drámaian javult, miután megnőtt annak az esélye, hogy együtt futballozhat nagy barátjával, Lionel Messivel.

2. Luka Modric
A 2018-as Aranylabda-győztes középpályás amerikai szerződtetéséről annyi cikk született, hogy Carlo Ancelotti kénytelen volt kitérni a spekulációkra, mondván, dolgok jelenlegi állása szerint nem tervezik, hogy Modric januárban elhagyná a Real Madridot.

A horvát játékos esetében azonban nem az a kérdés, hogy a Miami le tudja-e szerződtetni, hanem az, hogy mi történne, ha igen. A középpályán már most is van egy idősödő sztár Busquets személyében; elférne még egy veterán abban a csapatrészben? És ha ez mégis megtörténik, készen áll-e valaki, mint Benjamin Cremaschi, hogy elvégezze a középpálya mozgásban tartásához szükséges futómunkát?

3. Sergi Roberto
Sergi Roberto nem olyan ikonikus játékos a katalán klubnál, mint Messi, Alba, Busquets vagy Suarez, de a sokoldalú középpályás több mint egy évtizede a gránátvörös-kékek egyik alapembere, aki mindent megnyert, amit csak lehetett. A 31 éves játékosnak még van néhány jó éve, ráadásul, ha az MLS-be jönne, végre rendszeresebben játszhatna.

Lehet, hogy erre nem kerül sor ezen a télen, mivel spanyolországi hírek szerint Roberto szívesen vezetné a Barcelonát csapatkapitányként, miután Busquets távozása után átvette a szerepet.

Akár jön a fent említett trió, akár nem, annyi biztos, hogy a téli átigazolási időszak egyik slágertémája lesz az Inter Miami és a tervezett sztárigazolásai.

Borítókép: Matt Kelley/Getty Images

Videók