Messi még egy érdekes statisztikában növelte előnyét Ronaldóval szemben

Az argentin klasszis legutóbbi hosszabbításban szerzett találata már a 29-dik volt pályafutása során.


Lionel Messi hosszabbításban szerzett góljainak a számát Cristiano Ronaldóéhoz hasonlították az argentin legutóbbi, Inter Miami színeiben elért hőstette után.

Messi a mérkőzés végi hosszabbítás második percében szerzett góljával mentette meg a La Galaxy elleni mérkőzést vasárnap.

Dejan Joveljic a 75-dik percben juttatta előnyhöz a Galaxyt, a Los Angeles-i alakulat pedig pillanatokra volt attól, hogy egy meglepő szezon eleji csapást mérjen a Miamira.

Messi egyenlítő gólját vadul ünnepelte a Los Angeles-i közönség, a 27 642 néző közül sokan Messi-pólót viseltek.

Messi kevés lehetőséget kapott a mérkőzésen, míg Busquets és Suarez különösen rossz formában játszottak.

A mérkőzés után Gerardo Martino, a Miami vezetőedzője így nyilatkozott: „Az első félidőben lejátszottak minket, akár egy gólos hátrányban is mehettünk volna az öltözőbe. Egy ellentámadásból gólt szereztek, de utána karaktert mutattunk".

Közben a nyolcszoros aranylabdás Messinek a 92-dik percben szerzett gólja volt karrierje 29-dik hosszabbításban szerzett találata pályafutása során a Transfermarkt szerint.

Ez öttel több ilyen találat, mint amennyit a nagy rivális Ronaldo elért a karrierje során. A portugál klasszis ugyanis 24 darab 90-dik perc utáni gólnál jár.

Az MLS-ben Phil Neville csapata, a Portland Timbers 4-1-es győzelmet aratott a Colorado Rapids ellen az új szezon első mérkőzésén.

Ez volt Neville első győzelme azóta, hogy visszatért az MLS-be, miután a 47 éves játékost tavaly nyáron kirúgták az Inter Miamitól.

Borítókép: Getty Images

Videók