Beckham és Ibra nyomdokaiba lépett Chicharito

A mexikói csatár három évre kötelezte el magát a klubhoz.


A Sevillától a tengerentúli profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxyhoz igazolt Javier Hernandez.

A 109 szereplésével mexikói válogatottsági rekorder támadó érkezését kedden jelentette be az MLS ötszörös bajnoka, a megállapodás részleteit viszont nem hozta nyilvánosságra. A Los Angeles Times ugyanakkor azt írta, hogy a 31 éves csatár három évre kötelezte el magát a klubhoz, amely további egy évvel meghosszabbíthatja a szerződését. A fizetése a lap értesülése szerint hatmillió dollár lesz évente.


„Azért megyek az MLS-be, hogy játsszakAz emberek azt mondják majd, azért választottam az MLS-t, mert Európában nem jutok már játéklehetőséghez, de a labdarúgásban néha előfordulnak olyan dolgok, melyek irányítása nincs a saját kezedben.”

Chicharito hozzátette, honfitársától, a szintén az LA Galaxyt erősítő Jonathan dos Santostól csupa jót hallott a ligáról.

„Jonathan azt mondta nekem, az MLS nagyon alulértékelt. Hiszem, hogy a játékosok nem visszavonulni jönnek ide”A Chicharito becenevű futballista a Chivas Guadalajarában kezdte profi karrierjét, majd 2009-ben a Manchester Unitedhez szerződött, később szerepelt a Real Madridban, a Bayer Leverkusenben, a West Ham Unitedben, majd tavaly nyáron került a Sevillához.

Hernandez - akinek Los Angelesben az év végén távozott Zlatan Ibrahimovicot kell pótolnia - 109 válogatott meccsén 59-szer volt eredményes.

Borítókép: lagalaxy.com

Videók