Angyali társtulajdonosai lettek Los Angeles új focicsapatának

Több híres nő, többek között Natalie Portman és Serena Williams is tagja a Los Angeles-i női labdarúgócsapat tulajdonosi körének.


Többségében híres nők - köztük Natalie Portman Oscar-díjas színésznő és Serena Williams teniszező - alkotják az új, Los Angeles-i női labdarúgócsapat tulajdonosi hátterét.

A liga (NWSL) bejelentette, hogy az Angel City csoport tulajdonában lévő együttes 2022 tavaszán csatlakozik majd a mezőnyhöz, 11. tagként.

Natalie Portman közleményben kiemelte: klubjuk az első, többségében női tulajdonosokból álló és általuk vezetett NWSL-csapat lesz, és örömét fejezte ki, hogy a női szakág profi szinten is megjelenik Los Angelesben.


A tulajdonosi körhöz tartozik még az üzletasszony Kara Nortman és Julie Uhrman, több ismert színésznő - Eva Longoria, Uzo Aduba, Jennifer Garner és Jessica Chastain -, valamint az amerikai női válogatott tucatnyi korábbi klasszisa, mások mellett Julie Foudy, Mia Hamm, Joy Fawcett és Abby Wambach.

A Los Angeles-i klub - amelynek egyelőre nem jelentették be a nevét - a női szakág amerikai népszerűségére alapoz: a négyszeres olimpiai- és négyszeres világbajnok válogatott meghatározó tényező világszinten, míg az amerikai bajnokságban a nézőszám 2019-ben 22 százalékkal nőtt a 2018-as adatokhoz képest.


A NWSL nyolcadik idényében, 2019-ben kilenc csapat vett részt, az ideit a pandémia miatt törölték. A következő csatlakozó klub 2021-ben a Racing Louisville FC lesz. A férfiaknál két együttes (LA Galaxy és Los Angeles FC) képviseli az Angyalok városát a legjobbak között (MLS).

Kép: Getty Images

Videók