Újra téma Salah távozása: futballistáért ennyit még nem fizettek

Az egyiptomi klasszist csillagászati összegért szereznék meg.


Mohamed Salah 2024 nyarán távozhat a Liverpooltól. Az Atletic értesülései szerint ugyanis az Al-Ittihad rekordajánlatra készül.

Jelenleg a futballtörténelem legdrágábban értékesítése Neymaré. A brazil válogatott 222 millió euróért hagyta el az FC Barcelonát a PSG-ért. Ez az egyetlen olyan tranzakció, amely meghaladta a 200 millió eurós küszöböt.

Nem kizárt azonban, hogy a helyzet hamarosan megváltozik. A gigantikus transzfer hőse azonban nem Kylian Mbappé vagy Erling Haaland lesz, hanem Mohamed Salah. A The Athletic által közölt legfrissebb hírek szerint a szaúdiak 200 millió fontot, azaz körülbelül 233 millió eurót hajlandóak fizetni. Ez magasabb ajánlat, mint 2023 nyarán, amikor 180 millió fontos ajánlatot készítettek elő. Azzal akkor nem éltek a liverpooliak.

Az már biztos, hogy 2024 nyara fordulópont lesz az angol klub életében, hiszen kilenc év után távozik a vezetőedző, Jürgen Klopp. Salah kontaktusa 2025 júliusáig szól, így idén nyáron még lenne lehetőség jelentős összegért értékesíteni.

Kérdés, hogy ebbe belemennek-e, ugyanis a 31 éves támadó a csapat egyik legfontosabb láncszeme, 27 mérkőzésen 18 gól fűződik a nevéhez.

Borítókép: Getty Images

Videók