Messi finom célzással odaszúrt Ronaldónak: „A Szaúdi Pro Liga még nem fontos bajnokság”

Nagyon is volt arra esély, hogy Lionel Messi is csatlakozzon hozzájuk, de miután mérlegelte a lehetőségeit az Inter Miamit választotta.


Lionel Messi lerántotta a leplet arról, hogy milyen lehetőségei voltak, mielőtt az Inter Miamihoz csatlakozott, köztük egy szenzációs átigazolás a szaúdi Pro League-be.

Messi a nyáron hagyta el a Paris Saint-Germaint és csatlakozott David Beckham Inter Miamijához, ahol segített inspirálni őket történelmük első ezüstérméhez. A nemrég nyolcszoros Aranylabda-győztesnek azonban rengeteg lehetőség volt az asztalon, mielőtt az MLS-t választotta volna.

A TIME-nak adott interjújában Messi elárulta, hogy fontolóra vette a visszatérést korábbi klubjához, a Barcelonához, valamint azt is, hogy csatlakozzon a riválisához, Cristiano Ronaldóhoz a szaúdi profi ligában. A világbajnokság győztese azonban azt állította, hogy a szaúdi bajnokság még nem „fontos liga”, de megvan benne a lehetőség, hogy azzá váljon a közeljövőben.

„Az igazság az, hogy szerencsére több lehetőségem is volt az asztalon, amelyek érdekesek voltak, és ezeket elemeznem kellett, gondolkodtam rajtuk, sőt, a családommal együtt mérlegeltem, mielőtt meghoztam volna a végső döntést, hogy a Miamiba igazolok. Az első lehetőségem az volt, hogy visszatérjek Barcelonába, de ez nem volt lehetséges. Megpróbáltam visszatérni, de nem sikerült. Szaúd-Arábia valóban nagyon is benne volt a pakliban. Sokat gondolkoztam rajta, ismerem az országot, és egy nagyon erős sorozatot hoztak létre, amely a közeljövőben fontos bajnoksággá válhat. Az ország turisztikai nagyköveteként ez egy olyan úti cél volt, amely vonzott, különösen azért, mert minden, amit eddig meglátogattam, tetszett, mert a futball fejlődik az országban, és mert erőfeszítéseket tesznek egy csúcsverseny létrehozására.”

Messi egy nemrég adott interjúban az MLS-t is "kisebb ligának" nevezte. A megjegyzései Ronaldo júliusi kijelentéseit követik, amikor azt állította, hogy a szaúdi profi liga "jobb", mint az MLS, és hamarosan felülmúlja a török Super Ligát és a holland Eredivisie-t.

Borítókép: Rich Storry/Getty Images

Videók