Egy szaúdi tisztviselő viccet űzött Messiből és az Inter Miamiból

Az Al Nassr kiütéses győzelmet aratott az Inter Miami felett.


Egy szaúd-arábiai tisztviselő Lionel Messivel viccelődött, miután nem volt kezdő az Al Nassr elleni, „Az utolsó tánc" címmel beharangozott mérkőzésen.

A csütörtök este lejátszott mérkőzés lett volna az utolsó alkalom a profi labdarúgásban, hogy összecsapjon egymással Cristiano Ronaldo és Lionel Messi.

A mérkőzés előtti napon azonban bejelentették, hogy Ronaldo sérülés miatt nem tud pályára lépni.

Azt remélték, hogy a portugál legenda időben felépül, hogy játszhasson a mérkőzésen, de Luis Castro menedzser megerősítette, hogy még a visszatérése utolsó szakaszában van, mielőtt csatlakozna a csapat többi tagjához.

Ennek eredményeképpen Ronaldónak a lelátóról kellett végignéznie, ahogy az Al Nassr kiütéses győzelmet aratott, ami során a Manchester City korábbi védője, Aymeric Laporte például a saját térfeléről szerzett gólt.

A Barcelona ikonjait, Sergio Busquetset, Jordi Albát és Luis Suárezt is felvonultató Inter Miami végül 6-0-ra kapott ki, a brazil játékos, Anderson Talisca pedig mesterhármast szerzett.

Az Inter Miami 83 percig Messi nélkül kellett, hogy játsszon, az argentin ugyanis nem volt elég fitt ahhoz, hogy kezdőként lépjen pályára a rijádi Kingdom Arénában.

Az argentin ikon a közelmúltban elszenvedett sérülését követően még kellemetlenségekkel küszködött, és felmerült, hogy csak akkor léphet pályára, ha szerződése van rá.

Végül a találkozó utolsó szakaszában játszott, de az eredmény addigra már jócskán eldőlt.

A meccs után pedig egy magas rangú szaúdi tisztségviselő már a kezdéstől kezdve trollkodott a nyolcszoros aranylabdás távolléte miatt.

Turki Alalshikh, a szaúdi Szórakoztatási Főhatóság elnöke és az ország királyi udvarának miniszteri rangban lévő tanácsadója a beIN Sportsnak nyilatkozott (idézet a Daily Staron keresztül): „Megkaptam a hírt, hogy Messi nem fog játszani.”

Látta, hogy Cristiano hiányzik, és félt, hogy az Al Nassr ellen még így is veszítene. Megbotlana és továbbállna" – viccelődött.

Amikor Messi mégis pályára lépett, a szaúdi tisztviselő is látta, és hat ujját a magasba tartva mutatta, hogy mi az állás.

A megjegyzések persze csak viccből hangzottak el, Alalshikh a hét elején valóban vendégül látta Messit.

A páros az Al Nassr elleni összecsapás előtt találkozott Szaúd-Arábiában, Messi pedig a globális turizmus szaúdi nagykövete.

Borítókép: Yasser Bakhsh/Getty Images

Videók