Cristiano Ronaldo becsapta szurkolóit, közleményben magyarázkodik

A világsztárt nagyon várták volna lelkes drukkerei.


A szaúdi Al-Nassr csapata felkészülési időszakát tölti, az elkövetkező napokban Kínában játszottak volna mérkőzéseket, azonban Cristiano Ronaldo sérülése keresztülhúzta számításaikat.

Az Al-Nassr ellenfelei a Shanghai Shenhua és a Zheijang Professional lettek volna. Az összecsapásokat január 24-re és 28-ra tűzték ki. Mivel a szaúdi klub sztárja, Cristiano Ronaldo nagyon népszerű Kínában, ezért a lelátókon külön látványosságokkal készültek számára.

A szerdai mérkőzésen a szurkolók kartonlapokból készítettek volna koreográfiát, ami a portugál klasszis mezét formálja. A 38 éves játékos azonban edzés közben izomsérülést szenvedett, a sztár gyengélkedéséről szóló információk pedig feldühítették a kínai szurkolókat.

Az ázsiai szurkolók becsapva érezték magukat. Ronaldo teljesítménye lett volna a fő attrakciója mindkét összecsapásnak. Emiatt a futballistának bocsánatot kellett kérnie a helyi közösségtől és az Al-Nassr is kiadott egy külön nyilatkozatot.

„A 2003/04-es szezon óta járok Kínába. Otthon érzem magam itt, a második otthonom. Sajnálom a történteket. Tudom, hogy ti is szomorúak vagytok, különösen azok, akik szeretik Cristianót, de nézzük pozitívan a dolgot. Nem mondtuk le a mérkőzést. Át akarjuk tenni a találkozót egy másik időpontra, és vissza akarunk jönni ide. Vissza fogunk térni!” – üzente Cristiano Ronaldo.

„Figyelemmel a Szaúd-Arábia és Kína közötti szoros kapcsolatokra, az Al-Nassr az edzőtábort Shenzenben fogja befejezni, abban a városban, ahol szívélyesen fogadtak minket. Ezen kívül megegyeztünk a szervezőkkel, hogy a lehető leghamarabb lejátsszuk ezt a mérkőzést” – közölte a klub.

Jelen állás szerint az Al-Nassr legközelebb a többek között Lionel Messit is foglalkoztató Inter Miami együttesével mérkőzik meg legközelebb, február első napján.

Borítókép: Getty Images

Videók