„A futballisták boldogtalanok Szaúd-Arábiában!”

A Manchester City korábbi játékosa, Aymeric Laporte osztott meg pár részletet a szaúdi léttel kapcsolatban, ami aggodalomra adhat okot.


 Laporte csakúgy, mint Cristiano Ronaldo, az Al Nassr játékosa. Nemrégiben a spanyol AS nevű lapnak adott nyilatkozatot, ahol elárulta, a legtöbb sztárjátékos nem boldog az araboknál.

„Ez egy nagy változás az európai focihoz képes, amihez alkalmazkodni kell. Ezt sajnos a szaúdiak sem könnyítették meg, így sok játékosról elmondható, hogy boldogtalan itt.”

Arra is válaszolt, hogy mi okozza a boldogtalanságukat:

„Hiányzik a mindennapi rutin. A szaúdiak az egész életet kicsit félvállról veszik. Nem törődnek az ultimátumokkal, határidőkkel. Valamiben megegyezel velük, aztán megváltoztatják a döntésüket. Vége a tárgyalásnak, és ők még kihúzzák magukat belőle.”

„Csak saját tapasztalatból beszélek, nem tudom, másokkal is így volt-e. Őszinte leszek, a legtöbben nem a futball miatt jöttünk ide, de ettől függetlenül túl kell látni ezen is. Vártam valamit ettől az egésztől, és sok minden különbözik, különösen a kényelmi dolgok. Itt teljesen normális, hogy napi három órát ülök a rijádi dugóban…”

Érdekesség, hogy az interjút követően Laporte nehezményezte, hogy sok mondatát nem úgy fordították, ahogyan azt ő valóban gondolta. Ez azért érdekes, mert az interjú spanyolul készült, Laporte pedig francia származása ellenére spanyol válogatottként remekül beszéli a nyelvet.

Fotó:  Yasser Bakhsh/Getty Images

 

Videók