Xavi távozásának valódi okáról írnak a spanyol újságírók

Nem a gyenge szereplés az elsődleges ok.


Xavi Hernandez nem szándékozik változtatni álláspontján a Barcelona elhagyásával kapcsolatban – számol be a katalán „Sport”.

Xavi a Villareal elleni kínos 3-5-ös vereség után jelentette be távozását a Barcelonától, a csapatot a szezon végén hagyja el. A spanyol újságírók elárulták az edző döntésének valódi okait. Egyik ezek közül a klub irányításának módja, leginkább a stabilitás hiánya.

A katalán "Sport" információi szerint a csapat által elért gyenge eredmények meghatározóak voltak ugyan, de nem emiatt döntött így Xavi. A legfontosabb tényező az volt, hogy az edző észrevette, nincs teljes egység a klub sportszervezetében, ami közvetlenül befolyásolta az első csapattal való mindennapi munkát.

Ráadásul Xavinak nem tetszett a klub irányítása. Véleménye szerint a stratégia túl rövid távú volt, és nem tudott megfelelően működni a gazdasági kihívások közepette. Panaszkodott a stabilitás hiányára is, és úgy vélte, hogy ezt nehéz lesz megtalálni a Barcelonában.

A spanyol mester azon is felhúzta az orrát, hogy a Joan Laporta körüli vezetők nem támogatják. A Barcelona elnöke állítólag hitt Xaviban, de a kollégái nem. Kevés részt vállaltak abban, hogy a csapat körül kialakult helyzet javításán dolgozzanak.

Nemrég megjelentek a spanyol médiában olyan hírek, amelyek szerint Xavi meggondolta magát, és Barcelonában akar maradni. A "Sport" újságírói ezt határozottan cáfolják. „Ez már eldőlt. Száz százalékig. És semmi sem fogja meggyőzni arról, hogy meggondolja magát” - olvastuk.

A spanyol és stábja a szezon végeztével egy év szabadságra megy.

Borítókép: Getty Images

Videók