Xavi szerint a Girona harcolhat a bajnoki címért

Katalán rangadó következik a spanyol bajnokságban, a Barcelona edzőjét nem lepte meg a Girona remeklése.


A Barcelona mestere, Xavi úgy véli, hogy a Girona az idei szezonban valóban harcba szállhat a bajnoki címért, mivel a La Liga meglepetéscsapatának szárnyalása tovább tarthat.

A Girona az egész szezonban mindössze egyetlen mérkőzést veszített el, a listavezető Real Madrid ellen, és 15 meccsen 38 pontot gyűjtött a La Ligában ebben a szezonban. Xavi Barcelonája ezzel szemben formahanyatlással küzd, lemaradása négy pontra a Gironától és öt az eggyel többet játszó madridiaktól.

Xavi nem lepődött meg a Girona fantasztikus formáján, mondván: „Néhány ember számára meglepetés, hogy a Girona együtt vezet a Real Madriddal, de számunkra nem. Michel egy nagyszerű edző, akinek a rendszere nagyon hasonlít a miénkhez. Kiváló, csak gratulálni tudok nekik. Látványos érzékkel játszanak, de nem fogunk túl sokat variálni. Igyekszünk majd a játék folyamatosságára törekedni. Harcolhatnak a bajnoki címért, és valójában négy ponttal előttünk vannak. Tetszik, hogy félelmet nem ismernek, ahogy támadnak. Bátrak, ez az, ami oda juttatta őket”.

A Real Madrid szombaton döntetlent játszott a Betis otthonában, így a Girona egy győzelem esetén átvehetné a vezetést a tabellán, míg Barca-siker esetén Xaviék zárkóznának. A Barcelona – Girona mérkőzés vasárnap 21:00-kor kezdődik.

Borítókép: Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Videók