Xavi rámutatott, mi a Barcelona gyengesége

A gránátvörös-kékek 2-2-es döntetlent játszottak Mallorcán.


Négy pont, négy kapott gól – ez a Barca mérlege az elmúlt két fordulót tekintve. A mallorcaiak elleni mérkőzés lefújását követően Xavi csalódottságát fejezte ki, amiért nem sikerült nyerniük.

„Amikor a legjobb formánkat hoztuk, hogy megfordítsuk az állást a félidő előtt, akkor lőtték a második gólt. Ezek helytelen hibák a részünkről, amik nem fordulhatnak elő, túl sokat engedtünk.” – nyilatkozta az edző, akivel nemrég szerződést hosszabbítottak.

Xavi szerint „kézben tartottuk a meccset. Emlékszem a lehetőségeinkre, Joao, Ferran, Rafa... Abdón góljával hátrányba kerültünk, ami túlságosan megnehezítette a dolgunkat.” A szakember úgy látja, a védelmen mindenképp javítani kellene: „Vannak konkrét hibáink, jobban kell koncentrálnunk. Hátul kell javulnunk, szerintem ez a gyenge pontunk. Úgy gondolom, hogy megteremtettük a győzelemhez szükséges lehetőségeket, de túl sokat kaptunk.”

A katalán tréner megérti azokat, akik több szerepet szánnának a fiatal Lamine Yamalnak, de ebben a kérdésben ő dönt. Nagyon kedveli az ifjú futballistát, de vigyázniuk kell rá.

A Barcelona 17 ponttal egyelőre az élen áll, de mai győzelme esetén a Girona (a Villarreal vendégei lesznek) és a Real Madrid (a Las Palmas csapat fogadják) is megelőzheti őket.

Borítókép: David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók