Xavi: nem számít mit mondott Ansu Fati apja

Csak a játékosával szeretne törődni.


Xavi Hernandez, a Barcelona edzője a sajtónak elmondta, hogy Ansu Fati nyugodtan áll a helyzetéhez, miután édesapja a hét elején megdöbbentő interjút adott. Azt is megjegyezte, hogy számára nem sokat számít, hogy mit mondott Fati Bori.

Bori Fati kedd este azt nyilatkozta a sajtónak, hogy valaminek változnia kell fia helyzetében, és hogy beszélni fog az ügynökével, Jorge Mendesszel. Másnap ifjabb Fati elmagyarázta Xavinak, hogy a nyilatkozatoknak semmi köze hozzá, amit Xavi a jelek szerint el is fogadott.

„Beszéltem vele, és nyugodt. Ami számomra számít, az Ansu. Nem az apja, nem az ügynöke, ami nekem számít, az Ansu, és ő nyugodt. Fontos szerepe lesz a hátralévő meccseken” – mondta Xavi.

Fati Borival szemben sem volt kritikus.

„Tökéletesen megértem őt. Szenved a fia miatt. Átéltem... Ansu nagyszerű srác, érett, és segíteni fog nekünk. Szeretném sikeresnek látni a Barcelonában. Jó érzésem vannak vele kapcsolatban. Próbálom kényelmessé tenni a helyzetét, boldoggá tenni őt, nagyon bízom benne, tudom, mire képes. Sokat beszélgetek vele. Az a fontos, hogy boldog legyen. Harcoljon a helyéért.”

Rafa Yuste alelnök még így sem tudta garantálni Ansu maradását, és amíg továbbra is ritkán játszik, addig biztosan lesznek pletykák a helyzetéről. Összességében Ansu nehéz helyzetbe került. Ha Xavi mégis úgy dönt, hogy a következő meccseken ad esélyt neki, akkor most még nagyobb lesz a nyomás rajta, hogy lenyűgözze.

Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Videók