Xavi: nem érzem úgy, hogy máris bajnokok lennénk, de…

A katalánok edzője arról is beszélt, mitől lett libabőrös a rangadó alatt


Történetének századik győzelmét a lehető legstílusosabban hozta össze a Barcelona a Real Madrid ellen: hátrányból fordítva, a 91. percben győztes gólt szerezve. Jogosan merült fel a kérdés a sajtótájékoztatón Xavival szemben: ezzel minden el is dőlt a La Ligában?

„Nem, mert 12 meccs hátravan még” – hűtötte le a kedélyeket gyorsan a katalánok edzője.

„Nagyon fontos győzelmet arattunk a Clásion, megérdemeltük, mi voltunk a jobbak, domináltunk, jobb helyzeteink voltak. Elégedetten távozok. A csapat mindent beleadott. A hangulatunknak és a magabiztosságunknak is jót tesz ez a siker, mert fantasztikusak voltunk.”

A meccs összefoglalója, benne Kessié győztes góljával:


 

 

„Még nem dőlt el. Nem érezzük magunkat bajnoknak, ez csupán egy lépés előre és örülök a játékosaim sikerének. A hangulat… rendkívüli volt, pont, mint a szezonunk. A srácok kemény munkája kifizetődik, büszke vagyok rájuk!”

„Az öltözőben mindenki boldog és elégedett. A tavalyi szezonban októberre 15 pontos hátrányunk volt, és a végén is 12. Ideje kiegyenlíteni a számlát. Egyelőre még csak a Szuperkupát nyertük meg. A bajnoki cím csak egy extra dolog, amit elveszthetünk továbbra is. Nem engedhetünk ki, rengeteg meccsünk van még.”

 

 

„Nem érzem úgy, hogy máris bajnokok lennénk, de megértem miért éneklik a szurkolók. Teljesen átérzem az érzéseiket, libabőrös leszek tőle. Tökéletes jelenet volt.”

A gránátvörös-kékek tehát 12 ponttal vezetnek, Xavi büszke és mindenki boldog. Ahogy azonban a spanyol mester is mondta, még nincs vége és oda kell figyelniük, hisz az Atletico Madrid, Real Sociedad, Real Betis hármas a jelenlegi élmezőnyből még a Camp Nouba látogat, míg a Madridra papíron könnyebb meccsek várnak. Igaz, a királyiak, ha végül kudarcot vallanak, aligha foghatják csupán a vasárnap esti pofonra.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók