Xavi megérti, hogy nem egyszerű a helyzet a szurkolók részéről sem

A második hely megszerzéséért is motiváltnak kell lenni.


Vezetőedzője, Xavi szerint a Barcelona labdarúgócsapatának motiváltnak kell lennie ahhoz, hogy biztosítsa második helyét a spanyol bajnokságban.

A tréner azt követően hangsúlyozta ezt, hogy együttese vasárnap 1-0-ra kikapott otthon a Rayo Vallecanótól, múlt hétfőn pedig - szintén saját pályáján - ugyanennyire a Cádiztól. Az éllovas Real Madrid 15 ponttal előzi meg a katalán csapatot és már csak egy kell neki ahhoz, hogy meglegyen az újabb bajnoki címe. A Barcelona a második helyen áll, ugyanúgy 63 pontja van, mint a Sevillának, a címvédő Atlético Madrid pedig 61-gyel követi őket.

"Megértem, hogy a szurkolóknak és a játékosoknak sem annyira motiváló a második helyért küzdeni, de be kell jutnunk a Bajnokok Ligájába, a következő idényben hallani szeretnénk a Bajnokok Ligája zenéjét. Nagy a tét. A Barcelona története arról szól, hogy elsők leszünk, de meg kell értenünk (a helyzetet) és motiválni kell magunkat, hogy a második helyen végezzünk" - hangsúlyozta Xavi.

A két hazai bajnoki vereséget megelőzően az Európa-ligában is kikapott saját közönsége előtt a Barcelona - az Eintracht Frankfurttól 3-2-re -, ezzel a negyeddöntőben búcsúzott a sorozattól.

Borítókép és fotók: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók