Xavi: ettől a héttől függ minden, döntő fontosságú mi történik

A katalán klub tekintete a liga felé irányul, kezében a megvalósíthatósági tervével.


Véget ért a bajnoki idény Spanyolországban, ez pedig azt jelenti, hogy a tekintetét mindenki a lehetséges igazolások felé fordítja teljes mértékben. Nincs ez másként Barcelonában sem, aminek vezetőedzőjeként Xavi elmondta, új futballistákra van szükségük és előre kell lépniük a nagyszerű szezonjuk ellenére is.

„Nagyszerű szezonunk volt. Erősítenünk kell, hogy minden versenysorozatban a címekért harcolhassunk és versenyképesek legyünk, különösen Európában. Muszáj előre lépnünk, az összes poszton legalább két emberre van szükségünk. De sokat kihoztunk a jelenlegi csapatból.”

A katalánok igazolásai előtt a La Ligának jóvá kell hagynia a klub úgynevezett megvalósíthatósági tervét, ennek hiányában nem tud regisztrálni új játékosokat. Xavi szerint ez a hét azért fontos, mert látni fogják döntéshozók válaszát, azt követően azt is, milyen lehetőségeik vannak.

„Nem tudom, hogy ez volt-e az utolsó meccse pár futballistának, ettől a héttől függ minden, döntő fontosságú mi történik. Várakozó üzemmódban vagyunk, de kulcspillanat előtt állunk, hogy tudjuk, mekkora a mozgásterünk.”

A katalánokat több nagy nevű sztárral is összeboronálták Lionel Messin kívül, szó volt Roberto Firmino, Ilkay Gündögan és Joshua Kimmich leigazolásáról is, azonban ha kedvezőtlen döntés születik, az lényegében ellehetetlenítené ezeket a terveket.

Borítókép: Getty Images Europe /  Octavio Passos

Videók