Xavi: Az Atlético Madrid elleni meccs nem dönt el semmit

Az Atlético vasárnap este fogadja a Barcelonát.


Xavi Hernandez azt szeretné, ha csapata a 2022-es világbajnokság szünetét követően visszavágna az Espanyol és az Intercity elleni legutóbbi, nem túl meggyőző teljesítmény után.

A Barcelona edzője ragaszkodott ahhoz, hogy a játékosai hamarosan megtalálják azt a befejező játékot, ami az utolsó két meccsükön hiányzott, hogy vasárnap feltörjék a masszív Atlético Madrid védelmét.

„Minden hét ilyen. A következő mérkőzés a legfontosabb. Nem fog eldönteni semmit, de a Barcelona bizonyíthat. Ez egy bonyolult terep, és olyan a védekezésük, mint egy szikla. Nehéz lesz számunkra feltörni őket, hatékonyabbnak kell lennünk, mint az elmúlt két meccsen. De ez nem egy életfontosságú meccs a bajnokság szempontjából. Egy nagyon jól összeszokott csapatra számítok. Általában 5-3-2 vagy 4-4-2 [formációt] használnak, kaméleonszerű csapat. Fel kell készülnünk arra, amit az Atlético dob nekünk. Ez sokba fog kerülni nekünk, de a legtöbbet kell kihoznunk a lehetőségeinkből” - mondta Xavi a vasárnapi mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Robert Lewandowski eltiltás miatt kihagyja az Atlético összecsapását, és Xavi kifejtette, hogy három játékos is van, aki helyettesítheti a tapasztalt csatárt.

„Ferran sok helyet generál a csapattársainak. Ansu más. Mindketten képesek csatárt játszani, de ott van még Memphis is.”

Borítókép: Adria Puig/Anadolu Agency, Getty Images

Videók