Xavi a győzelem ellenére is dühöngött a meccs után!

A Barcelona szombat este 1-0-s győzelmet aratott a Las Palmas elleni spanyol bajnokiján, köszönhetően Raphinha találatának.


Ugyanakkor a párharc nem emiatt, hanem két, vitatható körülmények között, les miatt érvénytelenített gól okán marad sokak számára emlékezetes. Ebbe a nagy halmazba tartozik a jelek szerint a Barca szakvezetője, Xavi is, aki nem sokat kertelt a találkozó után, kimondta, mit gondol az esetek egykéről:

„Raphinha korai, 20. perc körül lőtt góljának meg nem adása nagyon komoly játékvezetői hiba volt” – dühöngött a szakember, majd hozzátette – „Persze, a győzelemmel elégedett vagyok, de szerettünk volna több gólt lőni, kiszolgálva csodás közönségünket.”

És akkor íme a vitatott szituáció, ami megint a labdarúgás szabálykönyvének módosításáért, pontosításáért kiált, hiszen a brazil valóban tétlen az első, Lewandowskinak szánt passz pillanatában, távol a labdától, hogy aztán villámgyorsan főszereplő legyen, mások labdaérintését követően. Ez most elvileg szabályos találat kellene, hogy legyen, ám mégis törölte a sporttárs:

 

 (Fotó: Facebook/FC Barcelona)

Videók