Valverde: „Jó lett volna nyerni, de…”

Ernesto Valverdének nem sikerült győzelemre vezetni csapatát a Real Madrid ellen.


A Barcelona mestere, Ernesto Valverde a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy egyáltalán nem elégedett a 0-0-ás eredménnyel.

„Nagyon eseménydús mérkőzés volt, rengeteg feszültséggel ami lapokban is megmutatkozott. Mindkét klubnak megvoltak a maga jó periódusai.”

Értékelte az eddigi szezont is:

„Ez egy teljesen normális szezon eddig, egyszerűen csak nagyon szoros, izgalmas a bajnokság. Az elmúlt két év volt a nem normális, amikor olyan nagy előnnyel tudtunk nyerni.”

"A Real Madrid kőkemény letámadásai, amik megnehezítették a labdakihozatalokat Már a mi térfelünkön letámadtak minket, és rengeteg távoli lövéssel próbálkoztak, szögletekkel, s emiatt nagyon szenvedtünk. Számítottunk erre, de amikor egy ilyen erős ellenféllel nézel szemben, nem egyszerű megoldani a kialakult helyzetet. Néha sikerült, néha nem.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem volt kezdő Busquets, az alábbi választ adta:

„Lázas lett és emiatt nem játszott, mindössze ennyi az egésznek az oka. Ez az én döntésem volt.”

Hogy elégedett-e a 0-0-ás eredménnyel, erről az alábbiakat mondta:

„Hazai pályán nagyon szerettünk volna nyerni, ez most nekünk lett volna fontosabb, mint sem nekik. Nagyon nehéz találkozó volt, de ilyen kiélezettre meccsekre számítok az egész szezonban. Egy döntetlen során mindig azt érzed, hogy nem sokon múlt, hogy saját magad irányába fordítsd az állást. Tavaly is hasonló nyomás alá helyeztek minket, csak akkor lőttünk ötöt.”

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images


 

Videók