Újabb botrány, megint alkotott a Real Madrid mérkőzésén szereplő bíró

Ismét egy vitatott eset, megint a VAR, és ismét Hernández Hernández, mint főszereplő.


Ismét nyilvánosságra hozták a játékvezetők közötti párbeszédet, az Atletico Madrid-Sevilla mérkőzés legvégén történt vitatott esethez fűződően.

Mindössze négy nappal a Real Madrid - Almeria mérkőzés nagy felzúdulása után, amelyen Hernández Maeso játékvezető és Hernández Hernández videóbíró miatt ismét egy kulcsfontosságú akció került a középpontba, ezúttal az Atletico Madrid mérkőzésén.

Az utolsó percben Barrios megmagyarázhatatlan labdavesztése a saját térfelén egy Sevilla labdaszerzéshez vezetett, Erik Lamela berohanása pedig azzal végződött, hogy a hazaiak játékosa elgázolta az argentint. Gil Manzano nem habozott, és a büntetőpontra mutatott.

Hernández Hernández azonban kommunikált vele, és azt javasolta, hogy menjen és nézze meg a képernyőn is az esetet, az állás 1-0 volt Simeone együttesének javára. Miután látta az eset visszajátszását, a pályán lévő játékvezető úgy döntött, hogy nem ítéli meg a büntetőt. A mérkőzés lefújását követően azonban, napvilágot látott a két játékvezető közötti beszélgetés a nézeteltérésről.

A beszélgetés során a videóbíró megmutatott több szemszöget is a pályán lévő játékvezető számára, aki viszonylag hamar eldöntötte, hogy mégsem fog büntetőt ítélni a Sevilla javára, és ezzel elvette a vendégektől egy esetleges egyenlítési lehetőségtől az esélyt.

A hét folyamán már így is hatalmas felzúdulás van a Real Madrid mérkőzésén történt videóbírózás miatt, ez a legújabb eset pedig továbbra sem könnyíti meg a spanyol játékvezetők és a szövetség helyzetét.

Borítókép: David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók