Továbbra is nyitott maradt a bajnoki cím sorsa

Csak a gól hiányzott a klasszikusról. 17 éve volt ilyen utoljára.


Nem bírt egymással a Barcelona és a Real Madrid. 0-0-ra végződött az El Clásico.

A kezdőrúgást követő fél órában a Madrid mutatott be támadóbb játékot, és Marc-André ter Stegen védései is kellettek ahhoz, hogy a Barcelona ne kerüljön hátrányba. A játékrész utolsó 5 percében aztán felébredtek a katalánok, először Suárez jobb oldali beadását kellett védenie a madridi hálóőrnek, majd Messi emelését követően Alba lőtt a bal alsó mellé.

A félidő utolsó előtti pillanataiban aztán jött a válasz a királyi gárdától: Isco fejelte Kroos-beadást Valverde elé, aki jobbal 17-ről a jobb alsó felé célzott, de Ter Stegen még fogni tudta a labdát.

A  második félidőben a Real Madrid ott folytatta, ahol abbahagyta. Egyre több támadást alakított ki, azonban nem tudta azokat gólra váltani.

Vidal beállása után nagyot változott a Barcelona játéka, sokkal magabiztosabb lett a középpályájuk, labdabirtoklásuk és elkezdtek veszélyesebbnél-veszélyesebb támadásokat kialakítani. Ahogy teltek a percek, úgy lett egyre kiélezettebb a párharc, ez lapokban is megmutatkozott.

A 72. percben Mendy beadása után  Bale szerzett gólt, de les miatt érvénytelenítették azt. A feszültség ezt követően tovább fokozódott, Isco és Sergio Ramos is begyűjtött egy-egy sárgát.

A 91. percben Carvajal az ötös jobb sarka elől lőtte Lenglet-be a labdát. Ez után azonban már egyik csapatnak sem sikerült maradandót alkotnia.

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

 

Videók