Toni Kroos bejelentette: az Európa-bajnokság után visszavonul

A német középpályás a válogatottban játssza utolsó mérkőzését.


Az elmúlt hetekben mentek a találgatások, vajon Toni Kroos meghosszabbítja-e nyáron lejáró szerőzdését a Real Madridnál, ám a német középpályás most tiszta vizet öntött a pohárba, bejelentte, hogy a nyári Európa-bajnokság után szögre akasztja a stoplist és visszavonul. A 34 éves játékos 10 éve tagja a Királyi Gárdának, mindent többször is megnyert a madridi együttessel, így nem igazán van feljebb számára. Mint írta:

"2014. július 17-e. A nap, amikor bemutattak a Real Madridnál. A nap, amely megváltoztatta az életem, nem csak mint futballista, hanem mint ember is. Egy új fejezet kezdete volt ez a világ legnagyobb klubjában. Most, 10 évvel később ez a fejezet lezárul. Soha nem fogom elfelejteni ezeket a sikeres éveket, szeretném mindenkinek megköszönni, aki támogatott és hitt bennem, de főleg nektek, Madridisták! Többször elmondtam már, a Real Madrid az utolsó klub lesz, ahol játszom. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy megtaláltam a tökéletes időzítést a visszavonulásra és saját magam dönthettem erről, nem pedig az élet szólt közbe. Szeretném a csúcson befejezni, most pedig már csak egy cél vezérel, hogy meglegyen a 15. BL-serleg!!! HALA MADRID" - írta Instagram oldalán a 34 éves középpályás.

 

Kroos hosszas, 17 éves pályafutása alatt olyan csapatoknak volt alapembere, mint az FC Bayern München, a Bayer 04 Leverkusen és a Real Madrid C.F.. Összesen 824 tétmérkőzésen lépett pályára, mely találkozókon 79 gól és 181 gólpassz került a neve mellé. A nyári Európa-bajnokságon pedig nagyon sokat segíthet a házigazda német válogatottnak, hogy minél messzebbre jussanak a hazai rendezésű Eb-n.

Pályafutása során világbajnoki címet nyert, eddig ötszörös BL-győztesnek mondhatja magát, hatszoros klubvilágbajnoknak, többek között négyszer nyerte meg a La Ligát és háromszor a Bundesligát.

A Real Madrid az alábbi videót tette ki közösségi oldalaira, hogy elköszönjön legendás játékosától:

(Borítókép: Facebook / Real Madrid)

Videók