Tíz játékos hagyhatja el a Real Madridot hamarosan

Legendák és tartalékok is a listán.


A Real Madrid két nagy átigazolást tervez a klubnál, a háttérben pedig akár tíz játékos is a távozók listáját gyarapíthatja. A részleteket a MARCA hozta nyilvánosságra.

Kylian Mbappe és Alphonso Davies - ez a Real két fő átigazolási célpontja a következő nyári átigazolási időszakban. A fővárosiak a támadószekció és a védelem bal oldalának megerősítését tervezik. De nem csak érkezők lesznek.

A MARCA tíz olyan nevet jelöl meg, akiknek a jövője a klubnál ma még bizonytalan. Ebbe a csoportba tartozik a két veterán: Toni Kroos és Luka Modric. A német még nem döntötte el, hogy folytatja-e pályafutását. A horvát viszont szinte biztosan távozik Madridból, annak fényében, hogy a csapaton belül csökkent a szerepe.

Nacho Fernandez és Lucas Vazquez szerződése is lejár. Előbbinek döntenie kell a saját jövőjéről. A klub kész új szerződést ajánlani neki, akárcsak Lucasnak, aki Carlo Ancelotti megbízható katonája.

A következő játékos a listán Kepa Arrizabalaga. Ő a kölcsönszerződésének lejártával távozik a klubtól, hacsak nem történik meglepetés. A Real elképzelése szerint a Courtois-Łunin párost megtartaná – írja a spanyol lap.

Joselu szintén kölcsönjátékos. A csatár tökéletesen kihasználta a neki adott lehetőséget, ő a csapat második legjobb góllövője. A madridiaknak meg lehet és meg is kellene őt venniük az Espanyoltól. A MARCA ír Arda Gülerről is, akinek már így is gondot okoz a játékpercek megtalálása, Mbappe (és Endrick) érkezése miatt pedig még nehezebb lesz. A török valószínűleg kölcsönbe kerül valahova.

A listát Fran Garcia, Miguel Gutierrez és Rafa Marin teszi teljessé. Garcia még az idei szezon előtt visszatért Madridba, de ha Alphonso Davies csatlakozik a klubhoz, akkor lehet, hogy nem lesz helye a balhátvéd poszton. Gutierrez viszont remekül szerepel a Gironában, és a Realnak van egy visszavásárlási opciója egy „filléres” összegért, 8 millió euróért. Erre valószínűleg sor kerül, és akkor el kell dönteni, hogy eladják-e őt haszonnal, vagy beépítik a csapatba, hogy például Davies-szel versenyezzen (ha Ferland Mendy is távozik). Marin viszont jó kritikákat kap kölcsönben az Alavesnél, és ő pótolhatná Nachót a csapatban.

Mint látható, rengeteg a kérdőjel, Carlo Ancelotti és Florentino Perez pedig kemény dió. Mozgalmas nyár lesz az Estadio Santiago Bernabeuban.

Borítókép: Getty Images

Videók