Tebas: a Barcelonának aggódnia kellene

Az elnök szerint a katalánoknak nem szabadna ennyire nyugodtnak lenniük.


Javier Tebas úgy gondolja, itt az ideje, hogy a Barcelona megszólaljon a „Negreira-ügyben”.

Az elmúlt hetekben megrázta a spanyol focivilágot a hír, hogy korrupcióval vádolják a katalán óriást, az FC Barcelonát. A feljelentés szerint 2001 és 2018 között a gránátvörös-kékek 7,3 millió eurót fizettek ki a korábbi játékvezető, Jose Maria Enriquez Negreira tulajdonában lévő két cégnek, a DASNIL-nak és a NILSAT-nak. Az ügyészség ez alapján hivatalosan sportkorrupcióval, csalással és üzleti dokumentumok meghamisításával vádolta meg a Barcát. Nemcsak ők vizsgálódnak azonban az ügyben, hanem a spanyol adóhivatal és az UEFA is.

Annak ellenére, hogy a nyomozás 3 fronton is zajlik, a Barcelona még nem hozta nyilvánosságra saját verzióját. Ezzel a helyzettel azonban a La Liga elnöke korántsem elégedett. Javier Tebas erről a Marca hétvégi rovatában beszélt.

„Magyarázatokra van szükségünk. Ha nyugodtak és magukban tartják a magyarázatot, akkor szerintem aggódniuk kell. A már megjelent hírek mellett továbbiak fognak napvilágot látni, ez elkerülhetetlen. Szóval szerintem nem szabadna csendben maradniuk"
- jelentette ki.

A Barcelona várhatóan a következő hetekben egy sajtótájékoztató keretében ismerteti majd saját verzióját az üggyel kapcsolatban, azt követően, hogy a belső vizsgálata befejeződött.

Borítókép: Oscar J. Barroso / AFP7 via Getty Images

Videók