Távozna a Sociedad rekordigazolása

Sadiq Umar kérte a csapattól, engedjék el a nyáron.


A baszk együttes rekordösszegért vásárolt támadója kemény időszakon van túl, a 27 éves csatár lassan két éve, 2022 nyarán érkezett az Almériától 20+5 millió euróért cserébe, hogy a Newcastle-be távozó Alexander Isakot helyettesítse, szűk két év alatt azonban csak 1363 játékperc, és 3 gól került a neve mellé San Sebastiánban.

Első szezonjában elszakadt a keresztszalagja, a második idényében pedig nem sikerült formába lendülnie.

A Relevo értesülése szerint Sadiq kérte a csapatot, hogy távozhasson a nyáron, a lap szerint a tavaly kiesési gondokkal küszködő, idén viszont simán bent maradó Getafe a nigériaival szeretné megerősíteni támadó szekcióját.

A madridi gárda csatárgondokkal küszködik, idén elvesztette Enes Unalt, aki a Kerkez Milost is soraiban tudó Bournemouth-hoz igazolt, Borja Mayoral műtétje után lábadozik, és Jaime Mata sem lesz fiatalabb.

A hírek egy éves kölcsönszerződésről szólnak, ami mindkét csapatnak megfelelhet.

Sadiq szerződése 2028-ban járna le papíron a Sociedadnál, de úgy tűnik nem tervez hosszú időre a Realo Arenában (korábbi Anoeta).

Amennyiben összejön az üzlet, a kék-fehéreknek is kilences után kell néznie, hiszen André Silva visszatér a Leipzighez, Carlos Fernandez nagyon sérülékeny, a suriname-i Sheraldo Becker pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket januári érkezése után,17 mérkőzésen mindössze 3 góllal és 2 gólpasszal járult hozzá a hatodik helyhez.

(Borítókép: X)

Videók