"Szerelmem, eljött az idő, most elválnak útjaink" - 15 szezon után távozik a klublegenda

Iker Muniain álma beteljesült, így eljött a búcsú ideje.


A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Athletic Bilbao 40 év után nyert újra bármilyen trófeát ebben a szezonban azzal, hogy elhódította a Király Kupát. Ez a siker pedig alighanem, a klub egyik legendájának, Iker Muniainak is megadta a végső lendületet ahhoz, hogy bejelentse, 15 év után elhagyja a baszkokat. A 31 esztendős labdarúgó 557 alkalommal ölthette magára a Bilbao mezét, amivel a klub történetének második legtöbbet pályára lépő játékosa Jose Angel Iribar mögött.

Muniain pályafutása az Athleticnél igazán szép és megsüvegelendő, 12 évesen került az akadémiára, majd 16 esztendősen már bemutatkozott a felnőtt csapatban, így a klub történetének egyik legfiatalabban pályára lépő futballistája lett. Az évek során 75 alkalommal volt eredményes, két Szuperkupát nyert, ám a legfontoabb trófeát, a Király Kupát idén hódította el a baszkokkal, így véget vetve a 40 éve tartó "átoknak" és Bilbao utcáin több százezren ünnepelték a történelmi sikert.

A bejelentő videóban a 31 éves ikon úgy fogalmazott:

„Te voltál a legjobb dolog az életemben, de most, szerelmem, eljött az idő, hogy elváljanak utjaink". 

 

Muniain egyébiránt ötször volt ezüstérmes a Király Kupában és egyszer az Európa-ligában. További terveiről nem árult semmit, az sem kizárt, hogy befejezi pályafutását, de talán az még korai lenne, ugyanakkor hozzátette, a hátralévő mérkőzéseken tiszta szívvel fog küzdeni szeretett csapata sikereiért, és azért, hogy a Bilbao az idény végén megszerezze a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikét.

(Borítókép: Tribuna.com / Athletic Bilbao)

Videók