Sokba került a csók: Rubialesre két és fél év börtönt kér az ügyészség!

Szexuális zaklatás miatt egy év, zsarolás miatt pedig további másfél év börtönbüntetést határozott meg az ügyészség, ezen felül pedig pénzbírságot is kell fizetnie a szövetség korábbi elnökének.


 Az ügyészség nevében Marta Durántez Gil szerdán közzétette a "Rubiales-ügy" büntetéskiszabási kérelmét. A szövetség volt elnökére vonatkozó kérelem két és fél év börtönbüntetést tartalmaz: egyet szexuális erőszak bűntette, másfél évet pedig zsaroló magatartás miatt.

A többi vádlottra (Albert Luque, Jorge Vilda és Rubén Rivera) másfél év börtönbüntetést kérnek a fent említett zsarolás bűntette miatt.

Az ügyészség bizonyítottnak látja, hogy a volt szövetségi vezető bűnös szexuális erőszak bűntettében, amiért a tavaly augusztusi sydneyi világbajnoki döntőt követő éremátadó ünnepségen erőszakkal csókot adott Jennifer Hermosónak.

E bűncselekményért egy év börtönbüntetést kérnek, valamint azt, hogy két évre próbaidőre helyezzék próbaidőre, és négy évig tilos Jenni Hermosóval kommunikálnia, illetve 200 méteres körzetben megközelíteni őt.

Rubialest a játékos zsarolásával is megvádolták, a volt sportvezető másfél év börtönbüntetést kap ezért, illetve ugyanezt a büntetést kérték a többi vádlottra: Albert Luque-ra, Jorge Vildára és Rubén Riverára is.

Őket hármukat három és fél évre eltiltják a Jenni Hermosóval való bármilyen kapcsolattartástól és attól, hogy 200 méteren belül megközelítsék őt.

Ezenkívül Rubialesnek 50 000 eurót kell fizetnie Jenni számára a szexuális erőszak bűntettéért, a négyeknek pedig együttesen további 50 000 eurót a kényszerítésért, amelynek kitették őt.

Fotó: Getty Images

Videók